expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


7 tipů na vánoční dárky pro motoristy a motoristky


Vánoce se nezadržitelně blíží a budou zde již za několik dní. Pokud ještě nemáte kompletní balíček dárků pro partnera, partnerku či kamaráda nebo kamarádku, kteří jsou zaníceni motoristé, zbystřete pozornost. Přinášíme 7 tipů na zajímavé dárky, které pomohou nejen jejich čtyřkolovému mazlíčkovi, ale udělají určitě radost i jim!



1. Autokosmetika pro vnitřek i vnějšek

Zřejmě nejjednodušším na výběr, ale i praktickým dárkem s pozitivní emocí, je autokosmetika . Ta potěší motoristu i motoristku a zároveň je důležitá pro krásu a zachovaní původních vlastností jeho auta, ať už interiéru nebo exteriéru.

Kosmetické přípravky mají formu saponátů, gelů, krémů, sprejů, rozprašovačů, roztoků a vodiček a umíte je koupit prakticky pro každou jednu vnější nebo vnitřní část auta. Jejich využití je přitom celoroční, nejen na Vánoce. Může jít o přípravky pro ošetření laku, disků, pneumatik nebo vnějších plastů.

Pro vnitřek auta můžete koupit kosmetiku na čalounění, plasty i ošetření kůže. Mezi speciální přípravky patří ty na světlomety, chrom, gumu a motor.

2. Kurz bezpečné jízdy speciálně pro zimu

Skvělým dárkem pod stromeček, který bude sloužit obdarovanému či obdarovanému po celý život, je kurz bezpečné jízdy. Jedná se o školení zaměřené na zlepšení jízdních dovedností a jeho cílem je naučit řidiče, jak efektivně reagovat na nečekané situace.

Kurz zahrnuje teoretickou přípravu i praktická cvičení, přičemž to druhé je důležité a probíhá v uzavřených tréninkových areálech s profesionálním instruktorem.

Cvičení zahrnují nácvik kontrolovaného brzdění, zvládání smyku, obcházení překážek, správné zatáčení a techniky pro jízdu v náročných povětrnostních podmínkách typu déšť, sníh nebo led. Zároveň se řidič nebo řidička dozví io psychologických faktorech jízdy a jak zvládat stres, únavu nebo agresivní chování.

3. Multifunkční nářadí a balíček pro opravy

Užitečným dárkem pro každého motoristu či motoristku může být i kompletní set multifunkčního nářadí pro opravy nebo běžnou údržbu auta.

Takové nářadí a příslušenství zahrnuje typicky klíče, ať už standardní, GOLA sady, momentové klíče nebo dynamometrické klíče různého průměru a velikosti. Využijete je na disky, při demontáži autobaterie nebo i v domácí dílně a garáži při větší údržbě vozidla. Především jsou však dobrou první pomocí na cestě.

Do kategorie takového multifunkčního nářadí patří také šroubováky nebo izolační či lepící pásky. Jako příslušenství a první pomoc současně doporučujeme pod stromeček například kanystr na pohonné hmoty, nezapomeňte k němu i přikoupit trychtýř!

4. Couvací senzory nebo couvací kamera do auta

Aniž byste chtěli něco negativního naznačit, je výborným tipem na dárek k Vánocům i příslušenství pro jednodušší parkování. V rámci sortimentu parkovacích asistentů lze vybrat jednotlivé komponenty, ale klidně i celé sety.

Koupit tak můžete samostatné parkovací a couvací kamery, které lze umístit do zadní části karoserie nebo kufru a to i jednoduše v domácím prostředí. Stejně tak si k nim můžete zakoupit externí displeje do interiéru, takže obraz za autem budete vidět pohodlně a parkování tak bude mnohem jednodušší a rychlejší.

Zakoupit lze také parkovací senzory s montáží do zadní či přední části blatníků a se zvukovou signalizací vzdálenosti, ale samozřejmě i celé sety.

5. Autopříslušenství a doplňky pro zimní údržbu

Pokud chcete, aby motorista či motoristka využili váš dárek co nejdříve a byl tedy praktický právě teď, zaměřte svou pozornost na příslušenství a doplňky v rámci zimní výbavy . Jde tedy o dárek spojující pozitivní emoci a velkou pomoc.

V rámci tohoto typu dárku můžete pořídit například praktické rozmrazovače, které slouží k okamžitému rozmrazení zámků nebo čelního i ostatních skel.

Neméně užitečnou částí zimní výbavy jsou škrabky na led a metličky na odklízení sněhu. Praktickou pomocí během jízdy mohou být zimní řetězy, před jízdou zase nabíjecí kabely na akumulátor. Pokud víte, jaký pohon využívá auto obdarovaného či obdarované, co takhle koupit pod stromeček speciální aditiva pro benzín nebo naftu?

6. Předplatné oblíbeného motoristického časopisu

Retro, ale zároveň originální a v dnešní době už možná i ojedinělý dárek, přesně tyto podmínky splňují klasické motoristické papírové časopisy.

V dnešní době máte na výběr hned několik titulů, například například Autográtis, MOTor nebo Automagazín. Výhodou je, že vzhledem k jazykové blízkosti můžete sáhnout i po českých titulech, například Svět motorů nebo Automobil Revue. Nemusíte se omezit jen na jeden, můžete dát jako dárek více časopisů najednou.

Koupit celoroční předplatné je jednoduché a zvládnete to iz pohodlí domova přes internet. A zda takový dárek potěší nebo na něj bude mít dotyčný či dotyčná dostatek času? Věřte, že ano, čtení klasických časopisů je dnešní době relax!

7. Praktické spotřebiče pro auto nebo do auta

Našim posledním tipem na dárky pod stromeček potěšíte motoristu nejen v zimním období, ale prakticky po celý rok. Co takhle zkusit udělat radost přenosnou autoledničkou? Na výběr máte buď jednodušší model, čili nádobu s mrazícími výplněmi, která udrží chlad přímo uvnitř, ale také model s napájením přes zapalovač nebo USB.

V rámci komfortní výbavy se budou hodit i čističe vzduchu pro zlepšení jeho kvality nebo vysavače do auta, ať už akumulátorové nebo také s napájením.

Motoristu či motoristku, kteří pravidelně a často cestují na pracovní či služební cesty, potěší i rychlovarná konvice nebo právě pro zimu speciální ohřívač, například na nohy. Luxusním dárkem je pak tablet s funkcí TV přijímače.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku